Bensinpriset?!

Som alla känner till är ju bränslepriserna uppe på skyhöga siffror. Som jag och min fru som bor ca 20km från Östersund, det är 40km tur och retur. Varje gång vi behöver handla, eller andra ärenden till Östersund. Just nu har vi tur då min fru jobbar endast ca 10km bort eller lite drygt 6-8 minuter med bil. Jag och andra sidan utgår ju från hemmet i jobbet, jag är ju inte drabbad av att betala för att köra till jobbet. Men jag får ju bara ut visst mycket i ersättning för att jag kör egen bil i jobbet. Den minskar ju helt klart med dessa skyhöga bränsle priser.

Idag kan man läsa på aftonbladet.se högst upp om bränsle upproret 2.0, min fru spånade igenom gruppen här om dagen också. Jag trodde först det främst handlade om norrlands inland, men icke, stor del även söder om dala älven som också är engagerade i upproret. Det är jätte bra att det börjar hända något här i detta avlånga skatteland. Folk måste engagera sig mera, men man är för upptagen med sitt eget. Sen kan man ju inte vara sig själv, och tycka offentligt, emot jantelagen!(jag är inte ett dugg bättre själv, bara säger som jag uppfattar det). Eftersom det är inte hållbart att det skall vara dessa höga bränsle priser. Regeringens plan att folk skulle köra mindre mil eller helt avstå. Det är otroligt märkligt att tänka så, eftersom bilen har blivit ett måste för många, inklusive mig själv. Eftersom norr om Uppsala funkar inte kollektivtrafiken som den gör i Stockholm, Göteborg eller Malmö(som exempel).

Det påtalas ju redan många gånger om, våra käras politikers sätt att blunda för allt som händer utanför storstäderna(även i också). Men det är otroligt många som är beroende av bilen för att ta sig till jobbet, handla, och ja ens få vardagen att gå ihop. Innan jag bytte jobb i Februari, kunde jag tillexempel inte ta bussen till jobbet. Det går ingen buss längs grusvägen(uppenbart!), men jag skulle då behöva åka ca 1 mil åt fel håll för att ta buss in till Östersund, sedan byta och åka 2.5mil till jobbet, när det var ca 1.5mil till jobbet med bil. Sen att man sparade både tid och ja möjligen pengar också. Det här är ju bara ett av många livssituationer som svenska hem lever i år 2019.

Därför är vi beroende av bilen. Men har vi tänkt på all övrig transport? Om vi bortser ifrån persontransporter, utan transport av varor. De blir ju också drabbade av höjda bränslepriser. Vilket i sin tur resulterar i sämre vinster och kanske mindre anställningar eller längre leveranstider av varor. Jag pratar ju nu så klart oberoende typ av vara. Rent generellt lite tankar jag har. Jag kan ju bara se min egen och min familjs sitation och göra det bästa för den. Men som jag började på förut angående politikernas sätt att se på bränsle och skatt, och hur de ska jobba ihop. Det resulterar endast i att något annat minskar. Man köper mindre av andra varor och tjänster för att kunna betala bränsle och ta sig till jobbet. Fine att man ska betala skatt, inget konstigt med det. Men när det börjar bli på den nivå att man väljer bort annat som kanske är och har mindre klimat påverkan för att kunna köpa bränsle. Då har det i min värld gått för långt.

Att staten ska jaga varje skattekrona i varje vrå för att sedan som jag ser på det, slösa på helt onödiga saker som skyhöga löner till politiker. Säger inte att det är ett lätt jobb, men någon gräns finns det för hur mycket de bör ha i lön. Jag och farsan brukar prata en del politik, jag sa för några år sedan angående Mona Sahlin ”Det är svårt att föra politik om att det är roligt att betala skatt när man bor på lidingö”. Tycker det är samma sak nu om våra kära politiker, man läser kors och tvärs om bidrag och deras redan höga löner. Tänker varje gång ”fine, hög lön, men du betalar ju 54% i skatt, har du inte ens då råd med eget boende?!”. Det är lite samma tänk som regering vill ha emot medborgarna, att det är upp till varje en vad man gör med sina pengar. Finns mycket att dividera om här, kommer kanske i ett framtida inlägg.

Vandra av mitt spår lite granna, men kontentan. Det är inte hållbart för svenskahushåll att betala dessa drivmedelspriser. Det kommer sluta med att familjer, bolag och mycket annat kommer att rasera ännu mer. Det är alltid någon annan som betalar, i landet sverige är det skattebetalarna och småföretagen som är ryggraden vad det beträffar inkomst för Företaget Sverige.(inkluderar hela jordbruket i småföretagare)

Pheww raljerade ur mig lite där, men håller du inte med? Slänga gärna en kommentar och låt oss diskutera saken vidare!

Hörs Hej!

/ Nils Knutas

nilsknutas Skrivet av:

Bli först att skriva en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.